Ga mee op Expeditie Orkest!

Afgesloten Je kunt niet meer doneren
Streefbedrag behaald
van totaal € 15.000 (112%)

Update: Geweldig, we hebben ons doelbedrag bereikt! Donateurs, bedankt! Doneren is nog heel even mogelijk, met elke donatie kunnen we Expeditie Orkest nóg mooier maken. 

Bouw mee aan de instrumentenfilm Expeditie Orkest van philharmonie zuidnederland en breng zo voor kinderen de magie van het symfonieorkest tot leven!

Expeditie Orkest
Misschien is de klank van een symfonieorkest voor jou heel vertrouwd. Misschien ook niet, maar kun je je voorstellen wat kinderen ervaren als ze voor het eerst een grote groep musici live horen spelen. Het koper horen schallen, de diepe tonen van de contrabas in je buik voelen trillen, genieten van het verhaal dat de houtblazers vertellen met prachtige melodieën, verrast worden door de laatste slag op de pauken… Wat een spektakel!

Maar hoe werken die instrumenten nu precies? Hoe zijn ze gemaakt? Hoe klinken ze afzonderlijk? Waar doen de klanken je aan denken, of wat voel je eigenlijk? Om dát uit te zoeken maken philharmonie zuidnederland en Jeugdtheatergezelschap Het Laagland de film Expeditie Orkest, die in het najaar verschijnt. Tenminste, met jouw hulp! Samen met presentatoren Myrthe Huber en Marcos Valster da Costa Ferreira én met musici uit het orkest gaan kinderen op onderzoek uit. Ze ervaren de magie van muziek en ze leren hoe instrumenten nu precies werken.


Bouw jij mee aan onze instrumentenfilm?
Met jouw steun kunnen we deze film realiseren. We hebben al veel: goede vragen, nieuwsgierige presentatoren, flitsende filmshots en magische klanken. We hebben alleen jouw hulp nog nodig dit alles samen te smeden tot een fantastische film van 80 minuten! Dan kunnen kinderen van 6 t/m 12 jaar de komende jaren leren over het symfonieorkest en haar instrumenten. Thuis of op school. Natuurlijk hebben we ook iets voor jou. Bekijk onze tegenprestaties!  Bouw mee aan de instrumentenfilm van philharmonie zuidnederland en jeugdtheatergezelschap Het Laagland en breng zo voor kinderen de magie van het symfonieorkest tot leven! 


Samenwerking philharmonie zuidnederland en Het Laagland
In de afgelopen jaren werkten philharmonie zuidnederland en Het Laagland al eerder succesvol samen (familieconcerten Limburgse Kerst en Assepoesters Assepesters). Nu slaan beide gezelschappen de handen ineen om deze film voor kinderen te maken, over muziek en instrumenten. De philharmonie heeft alle kennis van instrumenten en doorleeft de magie van muziek, Het Laagland zet haar expertise op theatergebied in om dit voor een jong publiek op aansprekende wijze samen te brengen in een film. En: wist je dat beide gezelschappen in december 2021 het familie-kerstconcert De Notenkraakster presenteren? Bekijk de tegenprestaties...

philharmonie zuidnederland
De philharmonie zuidnederland is het symfonieorkest van Limburg en Brabant en bestaat uit meer dan 100 professionele musici: strijkers, hout- en koperblazers en slagwerkers. Het orkest speelt concerten in theaters en concertzalen of op onverwachte locaties waar je klassieke muziek op een heel andere manier kunt beleven. De philharmonie zuidnederland zoekt de verbinding met de regio, werkt samen met het bedrijfsleven én speelt speciale educatieve voorstellingen voor kinderen van 4 t/m 18 jaar.


Met speciale dank aan:
  
             
               Stichting Nelissen Smit Fonds

€ 15 Doneren Een stukje van de puzzel - Onze eeuwige dank! Jouw bijdrage helpt om Expeditie Orkest in elkaar te puzzelen tot een mooie symfonie. 22 donateurs € 25 Doneren Muzikaal ansichtkaartje - Je ontvangt als dank een ansichtkaartje in je brievenbus! Als aandenken aan jouw aandeel in het creëeren van deze muzikale film Expeditie Orkest. 28 donateurs € 45 Doneren Een cd van philharmonie zuidnederland!  - Geniet thuis van klassieke muziek met een cd van philharmonie zuidnederland. 18 donateurs € 60 Doneren Aanrader Vereeuwigd - Wat een mooie donatie! Als dank vermelden we je naam, als je dat leuk vindt, op de aftiteling van Expeditie Orkest. 3 donateurs € 75 Doneren Voor altijd aan de muur - Dat is bijzonder! Een portret van jou of je (klein)kind met een musicus uit het orkest, samen met hun instrumenten. Een foto om voor altijd te bewaren. Inclusief (als gewenst) naamsvermelding op de aftiteling. 2 donateurs Niet meer beschikbaar € 95 Doneren Kaartjes voor 'De Notenkraakster' - Je krijgt 4 kaartjes voor het familie-kerstconcert van philharmonie zuidnederland en Het Laagland. Een muzikale vertelling op de beroemde muziek van 'De Notenkraker' én een Christmas sing-along in één. Feest voor het hele gezin! Lees meer in de tekst hiernaast. 4 donateurs Niet meer beschikbaar € 100 Doneren Wees onze Eregast! - Je ontvangt een exclusieve uitnodiging voor twee personen voor de feestelijke première van Expeditie Orkest in het najaar. Ook wordt je naam, als je dat leuk vindt, vermeld in de aftiteling. 10 donateurs Niet meer beschikbaar € 250 Doneren Een musicus in jouw klas  - Muziek maken is leuk, sámen muziek maken is nog leuker! Jouw (klein)kind krijgt een interactieve workshop op school, door een musicus van philharmonie zuidnederland. Inclusief (als gewenst) naamsvermelding op de aftiteling. (Alleen beschikbaar in Zuid-Nederland.) 1 donateur Niet meer beschikbaar € 500 Doneren Hoog bezoek - Een musicus van philharmonie zuidnederland komt bij je langs! De keuze is aan jou: wil je één privéles volgen of toch liever genieten van een intiem miniconcert? Inclusief (als gewenst) naamsvermelding op de aftiteling. (Alleen beschikbaar in Zuid-Nederland.) 3 donateurs € 1.000 Doneren Wall of Fame - Je krijgt een exclusief artikel in ons magazine deKlank (oplage: 5.000 exemplaren in Zuid-Nederland). Ook wordt je bedrijfsnaam opgenomen in de aftiteling van de film en op de website van philharmonie zuidnederland. Niet meer beschikbaar € 2.000 Doneren Bedrijfsconcert - De teamactiviteit van het decennium: beleef een muzikale activiteit van philharmonie zuidnederland samen met je medewerkers en/of collega’s! Je krijgt een exclusief artikel in ons magazine deKlank (oplage: 5.000 exemplaren in Zuid-Nederland). Ook wordt je bedrijfsnaam opgenomen in de aftiteling van de film en op de website van philharmonie zuidnederland. Niet meer beschikbaar
Bekijk alle

Hoera!

01-07-2021 | 16:52 Lieve donateurs,  Hoera! We hebben ons doelbedrag bereikt! Sterker nog, de teller staat inmiddels op 101%... Het is echt ongelofelijk. Heel veel dank voor jullie gulle giften en prachtige reacties. Met zo'n succes beginnen we te dromen van de première van de film... Want dankzij jullie kunnen we 'Expeditie Orkest' helemaal afmaken!    En over die première gesproken, daar hebben we mooi nieuws over. In de herfstvakantie gaat de film maar liefst twee keer in première! In Lumière Cinema in Maastricht én bij Natlab in Eindhoven. We houden je op de hoogte. Verder was onze crowdfundactie in de pers: Tijdens De Muziekfabriek op NPO Radio 4: https://www.nporadio4.nl/fragmenten/audio/2021-06-30-crowdfundactie-expeditie-orkest In L1 Cultuurcafé waar het hoofd Educatie van philharmonie zuidnederland, Adeline van Campen, werd geïnterviewd (vanaf 9 min 37): https://l1.nl/l1-cultuurcafe-26-juni-2021-165277/ Nogmaals heel veel dank, ook namens alle musici en stafleden!    Maud, Annemarie, Adeline, RoxanneCrowdfundteam philharmonie zuidnederland
Lees meer